26. mrt, 2016

Mijn kijk op de wereld geeft mij vreugde en voldoening

Zo nu en dan publiceer ik een artikel op Bewustzijn. Vandaag is er ook een artikel geplaatst op Hetkind. Ik vind dat erg fijn. Hetkind zet het kind en de relatie met het kind cenraal. Er wordt gekeken in uitdagingen en naar wat de kwaliteiten zijn van zowel het kind als de begleider. Stempels worden wel gebruikt, maar staan niet centraal en wordt ook niet als uitgangspunt gebruikt.

In de inleiding van mijn artikel op Hetkind worden mijn zoon en ik genoemd, ook wordt daar gezegd dat we een stoornis hebben in het autistisch spectrum. Ik heb er even over nagedacht of ik dat prettig vond. Ja ik vind het moeilijk als publiekelijk wordt aangegeven dat ik autistisch ben. Toch vind ik het ook belangrijk dat mensen lezen dat autistisch zijn niet de hele persoon is. Ik ben meer dan een beperking. Alles wat ik bereikt heb, heb ik bereikt met alles wat ik ben. Dat wil ik de wereld laten zien. Iedereen is anders, sommigen gaan door het leven met een label. Voor alles zijn we mens. Iedereen op zijn manier iedereen even waardig.

Iedereen mag weten dat ik ook een stempel heb, het laat mijns inziens vooral zien dat ik ondanks mijn anders denken toch goed mijn weg vind in deze maatschappij. Het heeft me gehoplpen in te zien wat mijn zoon nodig had om te komen waar hij nu is.

Het is wie ik ben en ik ben trots op hoe ik in het leven sta en hoe ik met mezelf, anderen en situaties om ga. Niet altijd even handig, maar altijd puur en oprecht. Blauwe plekken van het tegen dingen aanlopen zal ik altijd houden, het zijn mijn blauwe plekken, mijn leermomenten mijn groei. Mijn kijk op de wereld geeft me vreugde en voldoening. Ik ben wie ik ben.