28. apr, 2016

Er is niets anders dan NU

Zelf een keuze maken, over iets inzitten, worstelen met een beslissing, dat is al moeilijk genoeg. Je kind gepijnigd over een keuze te zien, dat geeft een machteloos gevoel.

Sommige keuzes zijn er ook om echt naar een situatie te kijken, te voelen waar je staat. Het uit de wegnemen, is geen helpen. Iedere beslissing is een groeimoment. Het vormt je, het maakt je sterker, geeft zelfvertrouwen en geeft zelf- inzicht. Leuk hoeft het niet te zijn. Als alles alleen maar leuk zou zijn, zouden we niet weten wat leuk is. Hoe kun je op jezelf bouwen en vertrouwen als je jezelf niet kent. Je leert jezelf alleen kennen door te voelen wat bij je past en daarvoor te kiezen.

Niet altijd kleven daar alleen maar voordelen aan. Maar je alleen richten op alle nadelen van beide kanten, daar schiet je ook niets mee op. Als ik voor mezelf spreek, vind ik dat je altijd voor jezelf moet kiezen. Wat voelt goed voor jou. Als je goed zorgt voor jezelf, kun je er ook zijn voor een ander mocht dat nodig zijn. Daarnaast heb ik geleerd om het leven te leven. Zekerheden zijn er niet, wat je ook kiest er zal altijd verdriet, pijn, geluk en pret zijn. Maar het is er even en gaat weer voorbij. Het volgende keuze moment dient zich al aan. Hoe anders kun je het leven leven dan er volop in te duiken. Ontdek, onderzoek, vind uit, leef!

Maar ja, als je 15 bent, pubert, tussen een meisje en volwassen vrouw bivakeert dan zijn woorden maar woorden. Ik kan geen geleefd pakket bieden. Ik ben geen verzekeringsmaatschappij. Ik ben hier moeder. Ik bied licht, liefde, vertrouwen, geduld, begrip en twee armen. Een keuze moet mijn lieve meid zelf maken. En ik kan geen garanties bieden, nu niet, nooit niet. Ik bied mijn liefde. Leef het leven, lieve meid, er is niets anders dan NU.