14. mei, 2016

Verwachten en oordelen..... we doen het allemaal

Ervaren en voelen wat er om je heen gebeurt. Hoe vaak loop je niet een stukje en weet je niet meer waar je voorbij bent gewandeld. Hetzelfde in de auto, zoef een paar km verder een paar minuten kwijt. Je was in het verleden of je waande je in de toekomst. Hier was je niet in ieder geval.

Denken is een magisch mechanisme. Het neemt je letterlijk over. Het overkomt je, floep je zit in een situatie  van gister of hoppa je zit in een fantasie van morgen. Niets wat je eraan kunt doen. Dit denken brengt je alleen gebakken lucht. Het geeft je angst, verwachtingen, overpeinzingen, plezier en allemaal voor heel even. De ene gedachte wisselt zich af met de andere gedachte die je in een cirkel houdt van dezelfde gedachten. Op dat moment letterlijk jouw wereld. 

Het denken overboord gooien gaat simpelweg niet. Alles hangt eraan, je verwachtingen, je oordelen noem maar op. Het is er en het blijft er. Het goede nieuws is, dat het energie is. En net als er met alle energie gebeurt, gaat ook het denken voorbij. Observeer het, wees bewust dat het denken je meeneemt op reis. Het is energie. Kijk ernaar en laat het wegvloeien. Heel langzaam zullen gedachten niet meer een hoofdrol spelen in de illusie van het spel. Je weet dat het denken er is en meer is het niet.

In het NU komen, doe je door te voelen en je zintuigen te ervaren. Op die manier ervaar je je ZIJN. We zijn hier om te ervaren. We hoeven niets te zoeken, niets te beoordelen niets te verwachten. Alleen maar zijn, brengt eenheid. Angsten zullen de strijd aangaan, weet dat ook dit energie is. Kijk naar je angst, adem rustig door, laat zijn wat er is. Ook dit gaat voorbij.

Ik ben me van veel denkpatronen bewust ik betrap mij iedere dag op oordelen en verwachtingen. Ik laat ze toe, bekijk ze en laat ze weer gaan. Ik bedenk van alles waarom dingen mij overkomen, doe ik iets niet goed? Leef ik nog niet bewust genoeg? Tegelijkertijd weet ik dat juist dit denken ervoor zorgt dat ik in mijn patronen blijf zitten. Wat is dat is, geen reden geen oorzaak en gevolg. Ook ik ben hier om te ervaren en als ik zeg IK dan bedoel ik eigenlijk mijn verschijning dat gebruikt wordt om energie door te laten zodat BewustZijn zichzelf kan ervaren.