30. dec, 2016

Je kunt je pas thuis voelen als je weet hoe het voelt niet thuis te zijn

Voor je oud en wijs bent, ben je eerst jong geweest, heb je fouten gemaakt, ben je bezig geweest jezelf en de wereld om je heen te ontdekken.

Kun je zeggen achteraf, ja dat was het moment dat ik groeide? Nee, alle momenten samen, geven een JIJ dat nu in de spiegel kijkt. Een JIJ waar je blij of niet blij mee bent.

Voor mezelf gesproken, ik ben blij met mezelf. Blij met al mijn bergen en dalen in mijn leven nu en voorheen. Alles wat en wie ik tegen kom en kwam, was en is precies op tijd hier en daar.  Pas als je vrede hebt met de JIJ in jou, leef je voluit. Kun je rust vinden in iedere situatie met elke reactie van jezelf en actie van de ander.

Jaren geleden was ik op zoek, ik zocht maar wist niet naar wat. Een chaos in mij een chaos buiten mij. Iedere beslissing die ik nam, bracht me dichter bij mezelf al voelde dat niet zo. Nu ik terugkijk, weet ik dat alles altijd precies goed is, ook de verwarring en de eenzaamheid. Je kunt je pas thuis voelen als je weet hoe het voelt niet thuis te zijn.