7. mrt, 2017

Gedachten tollen in mij rond

In de auto heb ik er het meest last van. Wat denken anderen wel niet van mij…. Maak ik te veel herrie bij het wegrijden, schudt mijn auto te veel, moet ik niet links gaan rijden, of rechts. Als ik mijn knipperlicht gebruik, dan moet die ander dat ook doen, doe ik het niet tja dan kan ik wachten op het moment dat die ander mij in een situatie brengt dat ik mopper dat die ander zijn knipperlicht niet gebruikt. En al die tijd bedenk ik me, je leeft voor die ander….

De hele dag door komt het op, hoe moet ik kijken, wat moet ik zeggen, hoe kom ik over. Als ik dit zo typ, lijk ik wel gestoord…. Waarom al die aandacht aan deze bedenksels. Want dat is wat het zijn, bedenksels, bedenkingen, gedachtegangen.  Ze zorgen voor onrust, onzekerheid en een minderwaardig gevoel. Ik voel me buitengesloten en ik bedenk dat ik vast de enige ben met zulke drukke gedachten die mij altijd in een minder daglicht stellen dan die ander. Ik doe altijd iets anders, altijd iets net niet goed.

Sommige dagen laat ik het zo ver toe dat het de boventoon voert. Sommige dagen ben ik ze bewust en ga ik redeneren dat ik het niet moet doen, ondertussen gaat alle aandacht er wel heen. De wens dat ik zonder deze gedachten zou leven, is groot. Toch besef ik dat ze er zijn om wie ik ben. Ik bewandel deze weg omdat alles bij mij hoort wat ik denk, voel, zie en hoor.  Ze maken mij tot wie ik ben, wat als ze er niet zouden zijn…..