4. jan, 2018

We hebben geen masker, we zijn het masker

Wil je meer vreugde in je leven? Breng vreugde in het leven van anderen. Ik hoor je denken, wat een flauwe zin. Maar probeer het eens. Als je met een vriendin praat en je hebt het alleen over de nare dingen. Dan overheerst het negatieve gevoel. Kun je de humor ergens van in zien, heb je binnen no time een leuke lachbui samen. En dat is ook wat er wordt bedoeld. Niets zweverigs. Waar je meer van willen hebben, geef dat aan anderen.

Een overweldigende god zal niet bestaan. Ik geloof in 1 geheel. Wat ik jou geef, geeft een ander mij. Niet dat ik daar van uit ga, maar zo werkt het. Altijd als ik iets geef aan een ander zonder dat ik iets terug verwacht, krijg ik iets. Soms alleen de dankbaarheid van die ander dat mij een warm gevoel geeft. Maar vaak krijg ik als ik terug denk, iets onverwacht zo maar in mijn schoot geworpen.

We zijn hier op aarde en we spelen een spel. Verstoppertje. We zijn verstopt voor ons ware zelf. We spelen het spel en we maken het spel. Het ene niet gescheiden van het ander. Hoe bewust ben jij je nu van je grote teen? Meer bewust dan een minuut geleden. Was je teen er wel? Zo werkt ook het grote plaatje. Niets geheimzinnigs aan. Door haar simpelheid bemaskert, leven wij nimmer voluit.