30. mrt, 2018

Pluk de dag en leef het leven!

Stappen zetten, zijn werkwoorden, je komt alleen vooruit als je iets doet. Iedere stap die ik heb gezet, sta ik achter. Of het me iets moois heeft gebracht of niet. Het bracht me op het punt waar ik nu ben en hoe ik nu ben. Dat bevalt mij. De plek en wie ik ben.

De stap om bij mijn moeder te wonen, de stap om eenmaal uit huis gezet alleen verder te gaan op mijn 18de, de stap om te trouwen, de stap om kinderen ter wereld te brengen, de stap om te scheiden, de stap om weer met een partner in zee te gaan. Ze brachten mij dichter tot mijn kern.

Iedere stap gaf mij situaties om grenzen van mezelf te ontdekken, om mezelf te ontwikkelen en mezelf te leren kennen. Spiegels waren er in iedere relatie om mijzelf te zien. Dankbaar ben ik voor alle mensen in mijn leven die mij mezelf gaven.

Ik werd geboren en was puur. Het hele leven ben ik bezig geweest weer dat punt te bereiken, puur bij mijzelf. Nog mooier is het leven te weten dat de puurheid bevochten is, weer puur te zijn, is alleen te bereiken door wat het leven je heeft gegeven. Je puurheid wordt verrijkt door alles wat je hebt meegemaakt om weer puur te zijn.

Daarom leef ik mijn kinderen voor de rozen te plukken en de doornen te voelen. De roos is niet alleen het zachte blad, juist de doornen geeft de roos haar kracht en schoonheid en kenmerkt het als roos. Het leven zonder valkuilen, is niet wat leven is. Dat is alleen bestaan. Pluk de dag en leef het leven!