31. mei, 2019

Mr. Jones

Mr. Jones woont bij ons in de straat, in de bocht aan de kant van de villa’s richting het fietspad het bos in. Mr. Jones is een hele vriendelijke, donderbruine, oude man die nog volop in het leven staat. Over ieder onderwerp kan hij mee praten en hij is altijd attent en gevat.

Vanmorgen kwam ik hem halverwege mijn wandeling met de hondjes tegen op het bospad met zijn oude, vrolijke hond. We liepen samen op en hadden een fijn gesprek. Ik kwam te weten dat hij docent Scheikunde is geweest in Amstelveen, dat zijn vrouw vijf jaar terug was overleden aan borstkanker en dat hij morgen gaat surfen met zijn zoon. Ik riep enthousiast uit dat ik hem bewonderde dat hij nog zo vol en positief in het leven staat. Hij gaf me een broederlijke arm om mijn schouder en zei dat ik wel mee mocht gaan met surfen, we lachten beide.

De hondjes liepen vrolijk achter ons aan en het ochtend zonnetje was heerlijk met het briesje waaiend door de bomen. We namen afscheid aan het einde van het fietspad en met een voldaan en warm gevoel wandelde ik naar huis. Wat een fijn begin van de dag.