30. dec, 2019

Samen zijn in 2020

2019 was het jaar dat Rik zijn diploma haalde, dat Eef een operatie onderging, dat Bart Thailand weer begroette en dat ik, ja wat had ik voor belangrijk iets.... niets groot wat mij zo te binnen schiet, maar duizend kleine dingen die me lieten glimlachen, huilen, mopperen en schaterlachen. Vrienden om mij heen hadden hoogte- en dieptepunten, verdriet en pijn bleef hen niet bespaard. Onze diertjes nog allen bij ons, mijn kinderen gelukkig en mijn man dichtbij me. Samen zijn, ver weg of dichtbij, is voor mij het grootste goed.

Kan ik dat zo zeggen? Is in goede gezondheid zijn niet de grootste wens? Die wens is groot, inderdaad. Ik zou heel graag weer 100% gezond zijn en ik geloof zeker dat veel zieke mensen diezelfde wens hebben, maar voor mezelf gesproken, is gelukkig zijn met mezelf in een een liefdevol samen zijn met mijn dierbaren, nummer 1 op mijn wensenlijst. Waarom? Toen ik heel ziek was, kwam ik mezelf tegen en leerde om tevreden te zijn met wat is. Hoe ik dat kon? Door zelfliefde en de liefde van de mensen om mij heen.

Het is raar, maar soms verlang ik weer naar momenten van toen. Ik had me nog nooit zo vredig gevoeld. Hoe dat zou zijn met uitzicht op een sterven, dat weet ik niet. Ik kan daar geen mening over vormen, daar ben ik niet geweest.

Voor alle mensen wens ik liefde, liefde voor jezelf en voor mensen om je heen. Samen kunnen zijn met dierbaren is voor mij het grootste goed en wens ik iedereen!