5. mrt, 2020

Tekst

Ik schrijf intuïtief. De woorden staan er voor ik weet wat ik schrijf. Het geeft mij een manier om te verwerken wat een plekje nodig heeft in een woelig hoofd en hart. Ik schrijf in een dagboek dat mij warmte geeft. Penstreken van derden geven steun, begrip en herkenning.

Ik stel mij kwetsbaar op is wat een publiek kan denken. Voor mij is dat niet zo, het is zo in deze wereld. Ik sta naakt tegenover een jury, zo denkt mijn denken, maar mijn voelen zweeft in andere sferen. Delen wat ik voel, denk, vrees, of wat mij doet kippenvellen, schaterlachen of waar mijn begrip de werkelijkheid niet raakt, is wie ik ben hier op aarde.

Een stukje eigenheid, een pure manier van zijn, is wat ik laat zien. Omdat mijn medemens hier op eenzelfde manier ontvangt en geeft, voel ik mij hier gehoord, geborgen, gezien en gesteund. Nog nooit een dagboek beleefd dat zo veel geeft. Het maakt dat ik kan groeien, dat ik kan proeven van andere manieren van kijken en doen. Het maakt dat mijn manier van doen altijd in beweging is en in liefde groeit. Dank dat we met zijn allen zijn.