17. mei, 2020

Lichtjes waren ze

Zo leuk dat er mensen zijn die dingetjes van mij herkennen van zo lang geleden.

We zaten op de mavo en vormden een groepje van 8 meiden. We deden naast de uitstapjes met school, o.a. Parijs, leuke dingen. Ik kan me nog goed herinneren dat er naast de bioscoop Tuschsinki in Amsterdam een soort studio zat waar je clipjes kon opnemen.

Weken hebben we geoefend op Grease remix' en toen we daar aankwamen, legden 8 meisjes van 16 uit hoe ze het in gedachten hadden. Normaal werd er 1 achtergrond gegeven, wij kregen voor ieder stukje lied een aparte achtergrond. Ook mochten we na ieder stukje omkleden voor het volgende stukje en zo waren we een middagje zoet. Ik heb het resultaat op video, maar ja wie heeft er nog een video recorder... maar de herinnering is mooi.

Na zo veel jaren heb ik nog contact met twee van die meiden. Ze herkenden mijn pink die omhoog staat in een vorige post. Een kleine glimlach bezorgde dat om mijn mond. Ze horen bij een stukje verleden waar juist zij een lichtje waren voor mij. Ik weet niet of ze zich realiseerden hoe waardevol zij toen waren voor mij. Hoe mooi de herinneringen staan tussen de schaduwen van een gehavend verleden.