23. mei, 2020

Tekst

Ik vind het leuk als mensen uitgesproken meningen hebben. Ik ben het niet altijd eens met zo een mening, maar ik waardeer het denkwerk erachter en het feit dat het ongezouten wordt gegeven.

Soms is het denkwerk mager of scheef en soms is het te luid geroepen, maar ook daar zit waardering van mijn kant. Uiteraard zou het mooi zijn als er alleen doordachte beredeneringen worden geuit, maar waar blijft de verwondering dan.

Een goede discussie kan moeilijk zijn, maar roepen en slecht beargumenteren waarom je roept, is lef hebben. Je staat ergens voor en je weet niet precies waarvoor. Of je verkondigt met stelligheid iets en de onderbouwing is zo hoog als een halve baksteen. Maar toch je geeft jouw mening.

Dat is één van de dingen waarom ik fb zo vermakelijk vind. Mensen uiten zich. Ik kan goed verhaaltjes vertellen, maar erg stellig ben ik niet. Als ik al een goede reden voor iets heb, ben ik zo om ver geblazen door een andere reden tegengesteld aan die van mij. En dan is mijn stelligheid weg. Niet altijd natuurlijk, maar omdat die kans groot is, stel ik mij bij veel zaken niet zo stellig op.

Niet dat ik toegeven of van mening veranderen erg vind, maar ik vind dat als je je ergens duidelijk over uitdrukt, je goed beslagen ten ijs moet komen en stand moet houden. En daarom vind ik het leuk om te zien hoe veel mensen bij hun mening blijven en die uitte. Al zal het fijn zijn als mensen soms, net als ik, van gedachte kunnen veranderen.