16. jul, 2020

Enge wereld

Ik vind het eng worden. De meningen lopen zo uiteen. De ene wetenschapper zegt dit en de andere dat. Als ik naar mijn gezonde verstand luister, is een mondkapje nutteloos. We mogen niet een mondkapje dragen dat aan de eisen voldoet, maar moeten andere dragen. Mal vind ik. Ik raak al buiten adem als ik een sjaal voor mijn mond draag en die moet ik daarna wel wassen, dus de adem in dat mondkapje lijkt me niet heel fris.

Daarnaast struikel je over alle complottheorieën. Ik ben, denk ik, open minded en bij veel theorieën zie ik wel het één en ander aan waarheid, maar om alles te geloven, vind ik eng. Ik weet niet wie de waarheid drukt en verkondigt tussen zoveel waarheden. Maar dat er veel is dat niet klopt, geloof ik wel.

Net als alles wat gezegd wordt over Corona. De noodwet die komt of niet, wel zo veel slachtoffers of niet. Toch raar dat er zoveel verhalen zijn, dat ruikt toch naar viezigheid. Dus vind ik het eng worden. Ik denk dat ik mijn gevoel maar moet volgen. Want het nieuws en andere verhalen lijken op een boos sprookje.