1. nov, 2020

Waar denk je over?

"Dat zou ik dus erg vinden, als ik geen antwoord op een vraag van mijn kind zou kunnen geven." Ik hoorde het haar zeggen en kon me er niets bij voorstellen. Ik had er nog nooit bij stil gestaan of ik een vraag van mijn kinderen wel zou kunnen beantwoorden of niet. Nu ik er over nadenk, zou ik het ook niet erg vinden. Wat ik niet weet, zoeken we samen op of uit.

Het doet me denken aan hoe ik de dingen doe. Ik doe en denk pas later in de meeste gevallen. Iets helemaal doordenken, doe ik zelden. Als iets goed voelt, doe ik het. Zo kan ik me herinneren dat een vriendin ooit zei dat ze niet aan een relatie wilde beginnen, omdat ze bang was voor het verdriet als het over zou gaan. Ik was zo verwonderd over deze denkwijze. Ik heb nog nooit nagedacht of ik een relatie zou aangaan met iemand. Ik zat al in de relatie of ik had sowieso niet aan een relatie met die persoon gedacht. De tijd die waardevol is in een relatie, weegt volgens mij ook niet op tegen een verdriet dat misschien wel nooit komt.

Er zijn legio voorbeelden van anders denken geweest waardoor ik begreep dat er heel wat denken gespendeerd werd aan stappen zetten in het leven of het peinzen over 'Wat als...'.  Misschien ken ik het wel, maar over het algemeen denk ik over heel andere dingen na. Dingen die me door een moment heen helpen, maar over de grote dingen in het leven, denk ik nooit zo, ik doe en verwonder me.