8. jan, 2021

Laat je gevoel spreken

Tijdens mijn studie hypnotherapie, leerde ik de lichaamsgerichte therapie kennen. Helemaal iets voor mij. Ik voel zonder woorden. Vaak worden in een therapie woorden gebruikt, maar hier niet. Ik mocht voelen, volgen en meebewegen, ik hoefde niets te verklaren, niets te duiden. Ik kon bij mijn gevoel blijven, ik werd niet weggerukt om er een verhaal van te maken.

Ik kwam, door mijn gevoel te laten spreken, op plaatsen waarvan ik het bestaan niet wist. Mijn lichaam vertelde mij haar verhaal en ik begreep mijn pijn.

Meer nog dan het begrijpen, kon ik het een plekje geven, omarmen en rustig daar laten. De pijn doofde, mijn denken keek toe. Al die tijd was het stil in mijn hoofd, de rust gaf mij de kans om volledig te voelen.

Ik heb daardoor andere mensen kunnen helpen. Gewoon door aan te raken waar de pijn zat. Gewoon door het lichaam te laten spreken en het denken te laten zwijgen.

Voor mij is voelen de weg, ik weet dat dit voor veel mensen geldt. Het denken geeft vaak een andere waarheid die rust voor even geeft, maar niet voor altijd.